Ett plåtslageri att lita på

Vi utför alla slags arbeten inom byggnadsplåtslageri
och sätter alltid kundens önskemål i första hand.
Vi arbetar med både företag och privatpersoner.

Plåtslageri i huset sedan 50-talet

När man kommer in på Larssons Plåtslageri i Uppsala får man känslan av ett gediget plåtslageri med hög känsla för ett gott hantverk. Tidernas arv har präglat lokalerna som ligger några kilometer utanför staden i lantlig idyll. Här har det producerats plåt i fler generationer och det kommer att fortsätta så.

"Som ny ägare av ett väl inarbetat företag vill vi bevara det gamla och gedigna men även införa nya rutiner i form av t ex modernt materialplaneringssystem. Vi tror att vi med små förändringar kan få Larssons Plåtslageri att synas i nytt ljus” säger Malin J Strömberg

Malin och Jonas tog över verksamheten i mitten på mars 2015 och kommer att verka för ett gott samarbete med såväl nya som gamla kontakter och kunder. Våra styrkor tillsammans tror vi skapar trygghet för våra anställda men också för våra kunder som gör det möjligt att vara verksam på en konkurrensutsatt marknad. Vi har båda goda kunskaper om branschen då vi båda har fler år av erfarenhet, Jonas som Plåtslagarmäster samt att han tillsammans med sin bror driver AB Strömbergs Byggplåt i Enköping. Malins kompetens ligger i rollen som projektledare inom Ventilation sedan flera år tillbaka, Byggnadsplåt är nytt för mig men jag ser stora synergieffekter med de kunskaper jag erhållit inom branschen.

Här har det varit plåtslageri sedan 1952. Göran och Anders Larsson övertog Helge Anderssons lokaler 1990 och drev det fram till 2011 då Eva Billton tog över företaget i samma regi.

Företaget sköter bland annat om Uppsala kommuns 200 skolor vad gäller tak och takservice samt Uppsala hem och flera aktörer stora som små. Vi har även serviceavtal med många bostadsrättsföreningar i Uppsala. Företaget har även sedan många år samarbete med SFV.